4 appar som hjälper dig uppfostra din hund

Det finns idag många smarta appar som gör hundägarlivet lite enklare. Vad behöver du och din hund bli bättre på? Första tipset är en gratisapp som heter Cool dog tricks. Appen innehåller olika roliga tricks som du kan lära din hund. Genom att ha roligt tillsammans stärker ni ert samarbete. Appen har pedagogiska steg-för-steg bilder som är enkla att följa med i. Kanske vill du hellre lära din hund att spåra? Då kan du ladda ner appen Dog track på App store på Itunes. Appen kostar för närvarande 95 kronor, men innehåller flera smarta funktioner.

För Iphones och Androider

Det finns många bra hundrelaterade appar för både Android telefoner och Iphones. Nämnda Dig track finns på Itunes och är kompatibel med Iphones, Ipad och Ipad touch. För dig som använder Android och vill uppfostra eller lära hunden nya trick, är det möjligt att ladda ner en appen som heter Hund visselpipa. Observera att orden ska vara särskrivna. Visselpipan har fyra olika frekvensljud, den lägsta på är på 7kHz och den högsta ligger på 19kHz. Den kan både användas till nya trick, men även att uppfostra din hund genom att pipan hjälper hunden att sluta skälla. Den här appen är gratis.

shutterstock_87197968Träna din valp

Alla som har en hund, vet hur viktigt det är att träna hunden redan från det att den är en liten valp. Ju äldre hunden blir, desto svårare blir det att lära om ett inarbetat beteende, därför är det viktigt att lära rätt från start. En app som kan hjälpa dig är Valp- & hundträning. Väldigt bra vid valpträning, men appen innehåller även avancerade tricks som du kan lära hunden. Kom ihåg att alltid ha roligt när ni tränar. Träna hellre lite och ofta, än sällan och länge. Hunden ska inte tröttna på träningen och träningen ska stärka dig och din hund som par.