Vanliga hundar du hittar på kennlar

Frequently dogs you find in kennelsDet finns naturligtvis massor av olika typer av kennlar. Det som syftas på då är inte hur dessa drivs, vilket i mångt och mycket måste ske på samma sätt efter de regler och lagar som är uppsatta för att få driva dessa i professionell regi. På det sättet kan det då sägas att det egentligen inte existerar några kennlar som drivs i hobbyregi, utan här gäller det helt enkelt att hålla den standard som krävs för alla ägare av en kennel. Vad det syftar på gällande skillnaden mellan olika kennlar är just vilka hundraser som finns på dessa.

I det fallet finns det många populära hundraser som är vanligare att finna på dessa. Sedan finns det också de som driver en kennel och har specialiserat sig på en viss ras med mera ovanliga hundar av exklusivare karaktär. De vanligaste hundraserna du finner på en kennel är dock Schäfer, Labradorer, Golden retriever och även Shetland sheepdog samt Grand danois. Varför det är så är det nog ingen som vet, men detta följer förmodligen någon form av efterfrågan av dessa raser på olika kennlar runt om i världen. Hur som helst är detta inte alls de enda hundraser du kan finna, utan det finns även de som specialiserar sig på mera exklusiva hundraser.

När det gäller de mera exklusiva hundraserna så ingår det många olika sällskapshundar inom detta område, men det finns även de som har som syfte att födas upp till olika sysslor såsom vakthundar och ledarhundar samt polishundar. I det fallet rör det sig då många gånger om större hundraser och de raser som har lättare för att ta kommando och agera som ett skydd mot eventuellt intrång eller hot mot person. Detta är då återigen många gånger rasen Schäfer som får stå för då denna har fantastiska egenskaper att både lära sig och ge det skydd som behövs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*