Blogg

Vindskydd för häst som får gå ute

Det är skönt när hästarna får vara ute i hagen, men ibland är det så ruggigt väder att de vill komma undan, särskilt i hård vind. Sätter man upp ett vindskydd har hästarna möjlighet att välja.

Hästar som får vara ute tillsammans har det bra och klarar sig oftast i alla väder. Får de ett täcke kan de vara ute i kyla och regn, men när det blåser för mycket kan de bli oroliga.
I de djurskyddsföreskrifter som finns för hästar finns också regler att en häst som är ute mer än 16 timmar per dygn under den kalla årstiden måste få tillgång till en ligghall.

Enkla ligghallar eller vindskydd ska bestå av tre väggar och tak med en öppen långsida. När man reser byggnaden ska den öppna delen ligga i söderläge. Det är också bra att se efter om där finns träd eller buskar som kan bidra till att vinden inte kommer åt. Naturliga vindskydd i närheten ger ytterligare skydd och lugn för hästarna.

Monteringsklara vindskydd för hästar skapar den rätta miljön

För att ge hästarna möjlighet till en bra utomhusmiljö går det att beställa vindskydd för häst som är monteringsklara. Vindskydden tillverkas av robust och vädertåligt material. De produceras av ett företag med internationell erfarenhet av att bygga stall, boxar för både inomhus- och utomhusbruk, utestall och ridhus. De vet hur en bra byggnad ska konstrueras för att fylla de behov som häst och ryttare har.

Har man många hästar finns det större monteringsklara ligghallar med öppningar på kortsidorna istället.

Hundträning i Stockholm med din bästa vän

Att ha hund är något av det bästa som finns här i livet. En äkta vän som finns vid ens sida i vått och torrt. Att få utvecklas och ha roligt tillsammans, det kan man göra på hundträning i Stockholm.

Har du en fyrbent bästa vän vid din sida som du vill utvecklas och ha roligt med? Det finns så många olika vägar att gå tillsammans med sin hund. Något de flesta hundägare har gemensamt är att man vill ha roligt och lära hunden saker under trevliga omständigheter. Alla hundar är individer som behöver anpassad träning. Det finns också flera olika instruktörer som har klasser för hund. Hundträning i Stockholm är väldigt stort och det finns massvis med kunnig hjälp och inspiration att få från flera olika ställen.

Få hjälp med hundträningen

En del hundar har väldigt svårt för möten med andra hundar. De agerar reaktivt vilket kan vara väldigt jobbigt för matte eller husse. Men du behöver inte vända om och ta en annan väg, för med rätt hjälp kan ni få bukt med problemet. Bara vänd dig till några duktiga hundinstruktörer i Stockholm. De har flera olika klasser och kan även hjälpa till med problem som hundmöten. Dessutom behöver man inte anpassa sig efter vädret, för med en inomhuslokal som är lämpad just för hundträning så har ni ett bra ställe att vistas på. Alla får en chans att få hjälp med sin hund. Du behöver bara ta kontakt med en instruktör. Läs mer om hundträning på den här hemsidan: stockholmshundsportcentrum.se

Hundkurs för såväl hund som ägare

Din hund är ju din bästa vän och kompanjon och du vill säkert göra det som är bäst för dig och din hunds välbefinnande och kommunikation. Då är en hundkurs något du kan göra för er i Stockholm.

När du väljer att gå en hundkurs i Stockholm så kan det vara för att du vill förbättra din och din hunds kommunikation och ert samarbete. Kanske har du en hund som alltid drar i kopplet, som inte lyssnar på dig eller som kanske försöker bråka med alla hundar som ni träffar. Då kan en hundkurs vara ett mycket bra sätt för er båda att lära er hur ni ska fungera tillsammans på ett bra och otvunget sätt. En god kommunikation är också mycket viktigt ur säkerhetsaspekt, för om din hund inte lyder dig så kan det hända något allvarligt med din hund.

Kurser för din hund

Hundkurser finns i en hel del olika utföranden. Det kan vara grundkurser där ni lär er att samarbeta, eller någon kurs där hunden kanske ska kunna följa instruktioner på avstånd. Och det kan även vara kurser där ni lär er något specifikt som exempelvis agility, en slags idrott för hunden. Du kan skräddarsy exakt hur du vill att din hundkurs ska vara, för det finns så pass många olika att du alltid kan hitta något som passar för dig och din hund. Tänk bara på att en hundkurs är lika mycket till för dig som ägare, som den är för din hund.