Om oss

Vad ska man tänka på i samband med att man skaffar hund? Hur får man en hund att lyda och bete sig som man själv vill? Kan en hund lära sig saker även om den börjat bli till åren – eller stämmer den gamla devisen om att man aldrig kan lära gamla hundar att sitta? På den här sidan ska vi titta närmare på hunden och på ägandet av detta fantastiska djur.

Vi som skriver är vana hundägare och har både haft uppfödning och kennels genom åren. Vi vet hur hunden fungerar och vi vet vad man ska tänka på för att få den fantastiska relation som man vill ha som hundägare.

Vi vet tyvärr också väldigt mycket om att vissa personer inte alls lämpar sig som hundägare. Det handlar då ofta om att man befinner sig i helt fel läge i livet. Man skaffar hund mer som en cool liten accessoar än som ett djur som behöver kärlek, motion, omvårdnad och – framförallt – mycket tid. Funderar man på att skaffa hund så handlar det om ett långsiktigt beslut. Det är inte något som sker för stunden.

Att det passar sig just nu ska alltid vägas upp mot hur det ser ut i framtiden. Därför får man gärna ha bockat av så många punkter som möjligt på sin egen att-göra-lista innan man skaffar sig en hund. Studier, resor, relationer, ett fast jobb, en stabil inkomst och så vidare. Det handlar om att själv vara mogen för att bära ansvaret om ett annat liv.

I rätt tid i livet och med rätt val av hundras så garanteras du som ägare en vän för livet. Vi ska visa dig hur du når maximal effekt av er relation. Genom tips, genom fakta, genom olika tankar och genom att använda vår egen erfarenhet ska vi ge dig nycklarna till ett perfekt hundägande. Välkommen!